Profil

A rejoint le : 29 oct. 2022

À propos


beste cryptovaluta


€ 56,99

243.388.181

Om je cryptomunten van de ene exchange naar een andere exchange te versturen, kan je meerdere cryptomunten gebruiken. Bij de bepaling welke munt je gebruikt, houd je rekening met de volgende factoren:

#7. Tezos (XTZ)

LRC in omloop

bijgewerkt op: 7 oktober 2022

Welke crypto kopen in 2022 - Top 10 beste cryptomunten

Volatiele munt

Meer informatie over Chiliz?

In een goed verdeeld portfolio met voldoende risicomanagement kan Bitcoin eigenlijk niet ontbreken. De koning van crypto heeft tot nu toe altijd op nummer 1 gestaan en volgens een hoop experts zal dat ook niet veranderen. Hoewel Bitcoin zeker niet die snelste cryptomunt is, is het wel de cryptomunt met het meeste verleden en het grootste netwerkeffect. Er is niemand op de wereld die wel crypto kent, maar niet Bitcoin.

375.497.462.733Wil je grotere handelsvolumes? Vervolgens is er de Binance crypto exchange. Deze handelsbeurs behoort tot de top en beschikt over een enorm aanbod met de grootste handelsvolumes.

In vrijwel ieder lijstje staat Bitcoin op nummer 1. Het is immers de meest populaire cryptocurrency en meestal volgt de algehele markt de Bitcoin koers. De technologie is ruim 12 jaar oud, maar nog steeds werkt het zonder enige problemen.

12.835.570.906

Bitcoin door de grens van 100.000 euro? Analisten verwachten dat het in 2023 eindelijk zo ver is. Ook voorzien zij dat deze mooie prijs in 2025 verdubbeld zal zijn.

Rating9.5Aantal cryptocurrencies75-100

eToro

Adoptie door bedrijven en zelfs landen LRC marketcap

Bijgewerkt op: 1 juli 2022

SOL marketcap

Nummer 2 in de cryptomarktTot dusver hebben ze met succes blockchain technologieoplossingen

4. Polygon

munten die zij in bezit hebben. Hierdoor zal de waarde op den duur stijgen. Ook

DOGE in omloop

€ 517

Het handelsvolume van de verschillende exchanges in deze cryptomunt. Je pakt de munt met het hoogste handelsvolume op de exchange, zodat je de munt eenvoudig kan inwisselen voor een andere munt.

De tweede grootste cryptocurrency moeten we zeker niet vergeten in 2022, Ethereum. ETH is vooral belangrijk voor ontwikkelaars om verschillende applicaties te ontwikkelen en te draaien op het Ethereum platform. De marktomvang van Ethereum is ongeveer 19% van dat van Bitcoin. Daarom is Ethereum zeker ook te betitelen als de beste cryptomunt om te investeren.

Wat is de verwachting van Polkadot in 2023 tot en met 2025?

1.504.170.208

Wij hebben een selectie gemaakt van vele cryptocurrency analisten en experts en hier onze eigen top 10 van samengesteld. De top 10 is samengesteld op basis van ontwikkelingen en planningen voor de toekomst.

Niet voor niets op positie 10, aangezien het een risicovolle investering is.

Wil je weten welke de beste crypto van 2022 zijn? | Destift.nl

Bitstamp (categorie: handelsbeurs) – sinds 2012 actief met een compleet professioneel handelsplatform. Uitermate geschikt voor institutionele beleggers en professionele daghandelaren. Bitstamp heeft een DNB registratie in Nederland. Een van de opties voor 2022 is ook Dogecoin. Het werd als grap gelanceerd door twee programmeurs. Toch geniet Doge aandacht van invloedrijke influencers, zoals Musk van Tesla, Gene Simmons van rockband Kiss en rapper Snoop Dogg.

DOGE in omloop

Waarom concurreren als je ook kan verbeteren? Dat is de gedachte achter Polygon, een project met als doel om Ethereum sneller en schaalbaarder te maken.

4. Bitcoin

Meer informatieVoordelen Rating Aantal cryptocurrenciesAanbieder

Een mid cap met veel potentie is Elrond (EGLD). Elrond heeft namelijk, net als Cardano en Polkadot, een eigen blockchain waar in de toekomst smart contracts op gedraaid kunnen worden. Hierin ligt de nadruk dus op 'de toekomst' want Elrond is namelijk nog in ontwikkeling. 

Cryptomunten worden nogal eens in verband gebracht met criminaliteit. Ze vormen een handig betaalmiddel voor bijvoorbeeld wapens en drugs, door hun anonieme karakter. Echter, wat criminelen steeds meer tegenhoudt, is dat transacties een onuitwisbaar online spoor achterlaten. AXS in omloopDé cryptomunt die iedereen kent, al is het maar van naam, is uiteraard de bitcoin. Om een idee te geven van zijn invloed: er gaat inmiddels ruim 1 biljoen Amerikaanse Dollars om in deze cryptomunt. Oprichter van de bitcoin was Satoshi Nakamoto (een pseudoniem). Ethereum is de op één na grootste bitcoin (in geld uitgedrukt), met ruim USD 200 miljard. Daarnaast kennen we nog een hele reeks andere, in aandeel op de cryptomarkt wat kleinere cryptomunten.

Zo heeft Stellar Lumens zelf onlangs $ 5 miljoen geïnvesteerd in Wyre, een toonaangevende blockchain betalingsdienst. Deze investering zal XLM, toegang verschaffen tot valutaparen. Verder is Stellar uitgekozen door de Oekraïense Centrale Bank om bij te dragen aan de ontwikkeling van hun eigen CBDC, central bank digital currency.

Waarom behoort Decentraland tot de beste cryptomunten van 2022?Bovenstaande categorisatie praktisch toegepast op basis van voorkeuren:6. Polkadot

Volgens analisten schiet Dogecoin in 2023 voor het eerst door de psychologische grens van € 1. In de jaren erna groeit de coin gestaag, en in 2025 bereikt DOGE een waarde van € 1,56.

Lekker actief traden: wil je als daghandelaar gebruik maken van een uitgebreide crypto exchange en handelsplatform? Inderdaad, dan is de Bitvavo Exchange in Nederland een unicum en beschikt over een eigen orderboek en geavanceerd handelsplatform.

7. Chiliz

Bekijk hieronder de verwachting op korte termijn van Tradingview:

LiberBits

Hier volgt een lijst op basis van bovenstaande categorisatie van verschillende cryptocurrency exchanges of cryptobeurzen die interessant kunnen zijn voor een Nederlandse belegger en handelaar in cryptogeld. Bij deze exchanges zul je KYC-procedure moeten doorlopen. Vergelijk de verschillende beurzen door gewoon een gratis account te openen.Elke NFT is uniek en stelt een (digitaal) object voor. Dat kan van alles zijn, van digitale kunst tot een voetbalplaatje. In het geval van Enjin Coin gaat het over game-items. Denk aan een zwaard of een drankje.

Lees meer over: beleggen in aandelen, beleggen in preferente aandelen, beleggen in obligaties, beleggen in derivaten, beleggen in opties, beleggen in warrants, beleggen in turbo's, beleggen in vastgoed of vastgoedfonds, beleggen in beleggingsfonds, duurzaam beleggen, beleggen in goud, beleggen in zilver, beleggen in olie, beleggen in windenergie, beleggen in bitcoin, defensief of offensief beleggen, zelf beleggen of beheerd beleggen?, vermogensbeheer

Waarom behoort Chainlink tot de beste cryptomunten van 2022?

In 2022 zijn er verschillende veelbelovende cryptomunten die een stijging in het voorzicht kunnen hebben.

De naam zegt het waarschijnlijk al, maar Litecoin heeft veel overeenkomsten met Bitcoin en is ook een grote concurrent van de grote Bitcoin. Naar Litecoin wordt ook wel gerefereerd als het ‘zilveren broertje’ van Bitcoin – wanneer je Bitcoin ziet als goud. Wat overeenkomt is dat er voor beiden miners nodig zijn om blocks op de blockchain te kunnen zetten. De marktwaarde van Litecoin staat op het moment op acht miljard dollar. Er zijn 84 miljoen Litecoins beschikbaar om gemined te worden, waarvan 64 miljoen in circulatie zijn – zo’n 79%. Dat betekent dat er nog een flink stuk gemined kan worden. Met Litecoin kun je veel meer transacties doen dan met Bitcoin en het is tevens veel goedkoper om transacties uit te voeren met Litecoin.

De Ethereum verwachting voor de komende jaren is positief. Analisten verwachten een prijs van 9.144 euro in 2023. En tegen 2025? Dan breekt ETH volgens hen door de psychologische grens van 10.000 euro.

1.126.358.124

Bitcoin

We voorzien ook van een lijst met een selectie van de belangrijkste, betrouwbaarste en veiligste crypto handelsbeurzen. Elke crypto exchange is een poort die de deur opent naar de nieuwe gedistribueerde wereld van bitcoin, cryptovaluta en een veelvoud van tokens.

Verschillende cryptomunten om in de gaten te houden

9. The Sandbox

UNI in omloop

Vrijwel iedereen heeft tenminste een beetje Bitcoin in zijn

Waarom behoort Dogecoin tot de beste cryptomunten van 2022?

4.6190234476127%

Energy Web Token (EWT)DeFi wordt alleen maar groter en vooralsnog bouwt het overgrote deel van de developers nog op het Ethereum netwerk. Vergelijkbaar met Bitcoin, zorgt dit netwerkeffect dat Ethereum heeft, voor een voorsprong op de concurrentie.

1. Cardano

Krijg exclusieve trading signalen en behaal maximale winst!

Wie heeft de crypto top 10 opgesteld?

Bij het verkopen van cryptomunten geldt eigenlijk hetzelfde als bij het kopen. Verkoop niet al uw crypto’s in één keer, maar in delen. U middelt dan ook uw winst per munt. Uiteraard mag u ook al uw cryptovaluta tegelijk verkopen, als u zeker bent van uw zaak (wanneer is dat?). Het is immers uw geld.

ADA Market Cap

Een manier om je portfolio te verdelen over verschillende projecten is de 50/25/25 regel. Dit houdt in dat je 50% van je vermogen in Bitcoin (BTC) stopt, 25% in 'big cap' altcoins zoals Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) en Cardano (ADA), en de overige 25% in 'mid' of low cap' altcoins met een marketcap van minder dan 1 miljard dollar.

Categorie 2. Handelsbeurzen voor alleen derivaten – de crypto derivates exchanges

Nadeel van Ethereum is dat de updates eigenlijk te laat worden geïmplementeerd, waardoor er een hoop problemen ontstaan zoals hoge transactiekosten en trage verwerking van transacties.

8.345.448.888

Volatiele munt

5. Chainlink

Zien we ooit Pokémon terug op de blockchain? Axie Infinity komt daar wellicht nog het dichtst bij. Met dit blockchainspel kan jij beestjes genaamd Axies kopen en verhandelen. Maar je kan ze ook trainen, of met elkaar laten vechten.

Categorie 4. Gereguleerde exchanges met licenties

Bekijk hieronder het handelsvolume, de marktwaarde en het aantal munten in omloop:

Cryptocurrency DOT van maker Polkadot zal naar verwachting interessanter worden in 2022. Door geautoriseerde en toestemming loze blockchains met elkaar te verbinden en ook orakels zal dit systeem verder aantrekken. Het doel is om verschillende netwerken met elkaar samen te werken, zonder de veiligheid in gevaar te brengen. Dat is trouwens een voordeel van Polkadot vergeleken met Ethereum.

In Nederland wordt er ook hard gewerkt aan regelgeving en de navolging van de Europese antiwitwasrichtlijnen (vooral AMLD5) via de Verenigde Bitcoinbedrijven Nederland. Het makelaarsbedrijf Blox en de Bitvavo Exchange zijn geregistreerd bij De Nederlandse Bank die op de navolging en kwaliteitswaarborgring toeziet. Bitvavo, een Nederlandse crypto exchange met een officiële registratiebewijs van De Nederlandse Bank zal in 2020 ook onder deze categorie vallen.

XRP in omloop

Elrond EGLD is een blockchain protocol dat door middel van sharding zichzelf wilt onderscheiden door extreem hoge transactiesnelheden. Elrond wilt het schaalbaarheidsprobleem dus oplossen door middel van sharding en een variatie op het Proof of Stake consensusmechanisme waarin de token van Elrond, genaamd eGold (EGLD) gestaked kan worden.

MANA marketcap

Aanbevolen wanneer je niet actief wilt handelen: het beste is om een rekening bij een goede bitcoin broker te combineren met een Trezor hardware wallet. Deze kunnen aan elkaar worden gekoppeld.

COTI (COTI) brengt zichzelf op de markt als het eerste enterprise-grade fintech-platform dat organisaties in staat stelt hun eigen betalingsoplossingen te bouwen en elke valuta te digitaliseren om zowel tijd als geld te besparen. Klinkt je dit bekend in de oren? Dat komt omdat deze cryptocurrency een vergelijkbare case heeft als Ripple (XRP).

375.497.462.733

6. Enjin Coin

Deze lijst is zeker niet compleet. Het is bovendien ook afhankelijk van welke voorkeuren een handelaar of belegger precies heeft en in welke cryptocurrency paren wordt gezocht. Kijken en vergelijken is de beste manier om te leren. Persoonlijk, maak ik met plezier gebruik van Bitvavo en Kraken.  

Gemakkelijk in eigen beheer zonder veel account poespas: het volstaat met een rekening bij een broker die je vervolgens verder zou kunnen combineren met de dienst van SwapSpace. Dit is de makkelijkste manier om ander cryptogeld te kopen in eigen bezit zonder account verificatie en andere poespas. Maar, je zult wel eerst stablecoins, bitcoins of litecoins moeten kopen bij een goede exchange om vervolgens deze instant crypto exchange in combinatie te gebruiken.

Wat is de verwachting van AXS in 2023 tot en met 2025?

Door alle toepassingen op Ethereum is het netwerk nu drukker dan het Vrijthof tijdens een concert van André Rieu. Dat zorgt voor allerlei problemen, denk aan trage verwerkingstijden van transacties en hoge transactiekosten.

De uitingen van AllesOverCrypto hebben uitsluitend een educatief karakter en kunnen op geen enkele wijze als financieel, juridisch of fiscaal advies worden opgevat. AllesOverCrypto is geen financieel, juridisch- en/of fiscaal adviseur. Er komt geen adviesrelatie tot stand tussen jou en AllesOverCrypto.

Waarom behoort VeChain tot de beste cryptomunten van 2022?

Meer informatie over The Sandbox?

ENJ marketcap

waardoor hij nu grote bedrijven kan opkopen, denk aan Bittorrent en Steemit.

Bekijk BitcoinmeesterGrootste Nederlandse broker

5. ChainlinkDe top 10 is opgesteld aan de hand van lijstjes van bekende analisten, denk aan Anthony Pompliano, The Moon, DataDash en meer. Houd er rekening mee dat deze lijst geen enkele garanties biedt voor de toekomst.

Is het een goed moment om vandaag Loopring te kopen? Nexo Finance – (categorie: kredietmarktplaats) crypto- kredietmarktplaats met een exchange voor het verkrijgen van leningen en rentevergoedingen met crypto als onderpand.

Waarom behoort Bitcoin tot de beste cryptomunten van 2022?

Gelimiteerd aanbod: maximaal 32 miljard ADA-munten

5. Bitcoin

38.281025316459%

Polygon groeit mee met Ethereum

Bekijk deze cijfers om een beter beeld te krijgen van de markt.

Hier bespreken we de beste digital currency exchanges en hoe je deze het beste kunt inzetten aan de hand van je doelstelling. Laten we eens dicht bij huis beginnen:

Bitpanda Exchange (categorie: handelsbeurs) – bijzondere Europese crypto exchange met compleet beleggingsplatform. Hier kun je terecht voor de handel in cryptovaluta, edelmetalen, aandelen, ETF’s en zelfs crypto index fondsen. Verder krijgt elke klant een gratis crypto-backed Visa-betaalkaart: Bezoek Bitpanda.

LINK in omloop

Bekijk snel:

Mid cap altcoins

Door fantokens te bezitten kunnen voetbalfans genieten van verschillende voordelen. Denk aan inspraak, je kan bijvoorbeeld meestemmen over de nieuwe tune die gespeeld wordt na elke goal. En soms kan je prijzen winnen door fantokens te bezitten.

Rating9,2Aantal cryptocurrencies300+

Blockchaintoepassingen in gezondheidszorg, financiën en landbouw

eToro

Elrond (EGLD)

Categorie 5. Decentralized crypto exchanges (DEX)

Net zoals Polygon heeft Loopring als doel om het Ethereum netwerk sneller en efficiënter te maken. Het team van Loopring wil dit bereiken door een tweede laag over het netwerk te bouwen.

Het is onmogelijk om een uitputtende lijst cryptomunten te geven. Wilt u ermee beginnen, dan zit u met bitcoins in principe goed. We hebben het immers over een gevestigde naam. Het bovengenoemde Ethereum lijkt als nummer twee qua marktkapitalisatie ook een goede keuze. Ook Binance Coin, Tether, Polkadot, Cardano en Ripple hebben inmiddels ook een behoorlijk aandeel op de markt. Daarnaast komt bijvoorbeeld Chainlink regelmatig positief in het nieuws.

Bekijk hieronder de verwachting op korte termijn van Tradingview:

0,51 euro

Over de Beste Bank – Sinds 2013 is bestebank.org uitgegroeid tot de referentie site in de Benelux op het gebied van alternatieve financiën en cryptovaluta met vermeldingen in onder meer: de Vrij Universiteit van Amsterdam, Telegraaf, Algemeen Dagblad, Tweakers, Market Update, Sprout, Vrijspreker, Bitcoin Warrior, Bitcoin Isle, Coin Idol, Equities, Market Watch etc. Neem contact met ons op voor opmerkingen en vragen.

Bekijk hieronder de verwachting op korte termijn van Tradingview:

Combineer de wondere wereld van NFT’s met gaming, en je krijgt een idee waar het team van Enjin Coin zich mee bezig houdt. NFT staat voor Non-Fungible Token, dat is een niet-vervangbare token.

De totale waarde van alle ADA. Dit wordt berekend door het aantal ether in omloop te vermenigvuldigen met de huidige waarde.

24u volume

De omvang van alle LINK transacties van de afgelopen 24 uur, uitgedrukt in euro's. Hierbij wordt alleen gekeken naar alle openbare beurzen.

VeChain is een blockchainproject met als doel de logistieke sector naar de blockchain te verplaatsen. Een blockchain is een chronologische ketting met informatie, en volgens het team achter VeChain is dit de perfecte technologie om logistieke informatie in op te slaan.

Meer dan 50 projecten op Polygon

Market Cap5.3. Een nieuwe variant van gedecentraliseerde crypto exchanges worden gebouwd op basis van het Lightning Network protocol van Bitcoin en gerelateerde altcoins. Dit zijn de zogenaamde Lightning powered DEX projecten, waarbij de Boltz exchange, de Sparkswap exchange en het OpenDEX project opvallen. 

SOL Market Cap

Gratis foto's en video's gedeeld door onze getalenteerde makers.Download een van onze apps.iOSAndroid

onze maatschappij. Monero richt zich op privacy en is de populairste privacydoor te staken kun je ook nog eens rente krijgen over al je tokens.

Rating8,5Aantal cryptocurrencies50+

Beste crypto om te kopen in 2022

1.357.482.188De verwachtingen lopen erg uiteen. Volgens conservatieve analisten bereikt bitcoin pas in 2025 de mijlpaal van € 100.000. Volgens het stock-to-flow model van PlanB wordt dit al in 2021 behaald, en kunnen we in 2025 uitkijken naar een koers van één miljoen euro. 

164.245.993.615

« Klik hier om terug te gaan naar alle veelgestelde vragen en antwoorden

Is het een goed moment om vandaag XRP te kopen? 

Bekijk CoinmerceGroot aantal crypto om te tradenDe meeste crypto exchanges sites zijn aanvankelijk begonnen als een pure bitcoin exchange. Anno 2019 opereert nu elke Bitcoin exchange als een digital currency exchange (DCE) of digital asset exchange (DAE of DAX) met een breed aanbod van digitale assets. De term crypto exchange is een vereenvoudigde inkorting voor de meer officiële term digital currency of asset exchange. Dit is vrij vertaald naar het Nederlands een handelsbeurs in digitale valuta’s en digitale tokens. Eenvoudig vertaald naar het Nederlands, zonder enige franjes, kunnen we gewoon spreken over een cryptobeurs.

wereld te implementeren in de blockchain. Dit wordt gerealiseerd door Oracles.

268.982.466

Over het algemeen is het slim om een verdeling aan te houden in je portfolio. Het is verstandig om niet al je eieren in één mandje te leggen. Zeker niet in een 'high risk', 'low cap' cryptomunt, want de kans is groot dat je dan je geld zult verliezen. Door je investering te verdelen over verschillende cryptocurrency, voorkom je dat één project faalt waardoor je je inleg kwijtraakt. 

Gebouwd op de veilige blockchain van Ethereum

24u volume

In welke cryptomunten je investeert, hangt dus af van hoeveel risico jij wilt nemen. Ben je nog erg jong en speel je met relatief weinig geld? Dan zou je wat meer risico kunnen nemen door wat meer in kleinere cryptomunten te stoppen en wat minder in de grote 'big cap' jongens zoals Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). Ben je al wat ouder en heb je wat meer vermogen om te investeren? Dan is het waarschijnlijk verstandiger om ook een groot deel Bitcoin aan te houden.

Toonaangevende partners

Deribit in Amsterdam is een crypto exchange gespecialiseerd in crypto termijncontracten en is de grote concurrent van Bitmex. Het zijn crypto to crypto trading platforms voor derivaten en alleen geschikt voor professionele daghandelaren. Zal waarschijnlijk onder toezicht van De Nederlandse Bank worden geregistreerd en voldoet aan de Europese antiwitwasrichtlijn AMLD5. Voor meer informatie: bezoek Deribit!Bitmex – hardcore crypto derivaten handelsbeurs bekend voor de verschillende crypto futures contracten waar met flinke hefbomen kan worden gehandeld. Zeer risicovol, maar uiterst populair bij de hard core crypto day trader. Opereert vanuit Hong Kong en zal naar alle waarschijnlijk niet voldoen aan de Europese antiwitwasrichtlijn AMLD5. Hoewel uiterst populair verwijzen we onze lezers naar Deribit. Voor meer informatie over Bitmex: bezoek Bitmex. ByBit – rijzende ster in de derivaten sector. Deze nieuwe generatie handelsbeurs voor de crypto-derivatenhandel heeft binnen korte tijd veel klanten verworven. FTX – zeker weer een vermelding waard. Het is een belangrijk handelsplatform met een affiniteit voor derivaten. Beschikt over nieuwe innovatieve producten waaronder verschillende cryptocurrency index futures, Move termijncontracten en fractionele aandelen van beursgenoteerde bedrijven. Voor meer informatie: FTX exchange review.

waarde stijgen. Maar houd er rekening mee dat je met de token zelf niets kan.

Ook heeft Binance de Binance Smart Chain (BSC) ontwikkeld waarop dApps ontwikkeld kunnen worden. Het platform is een stuk sneller en goedkoper dan het Ethereum platform. Hierdoor worden ook steeds meer dApps ontwikkeld op deze blockchain en is het een sterke concurrent geworden van Ethereum.

Blijft de NFT-industrie groeien, dan verwachten analisten een mooie toekomst voor Enjin Coin. In 2023 schiet ENJ door de grens van 5 euro. In 2025 volgt nog een mooie mijlpaal, namelijk 10 euro.

Als het aan de analisten ligt, is er nog genoeg ruimte voor groei voor Polygon. Zij voorzien een koers van bijna 10 euro in 2023, en verwachten ruim 16 dollar in 2025.

Eenvoudig en verstandig beginnen: begin bij een ervaren Nederlandse crypto exchange met een goede staat van diensten. Zoals al eerder vermeldt, je kunt in Nederland super eenvoudig en veilig met iDEAL cryptovaluta kopen en verkopen bij de Bitvavo crypto Exchange in Amsterdam. Bitvavo is een Nederlandse crypto fiat exchange met een euro-rekening en een handelsplatform met een breed aanbod van cryptovaluta. Het is de goedkoopste exchange en het gemakkelijkste te gebruiken zonder compromissen. Multi-crypto wallet ondersteuning, een kantoor in Amsterdam met natuurlijk Nederlandse klantenondersteuning.

Dit zijn de licensed Digital Asset Exchanges (DAE) en Digital Currency Exchanges (DCE) die opereren met formele toestemming van de financiële toezichthouder. Het probleem is echter dat de wet- en regelgeving bijna overal achter loopt. Er zijn echter jurisdicties waar crypto exchanges licenties kunnen verkrijgen en onder toezicht staan van een lokale financiële toezichthouder. In Estland, Malta, Luxemburg, Gibraltar, Singapore, Hong Kong, New York, Wyoming en in Japan kunnen er licenties worden aangevraagd. Verder werken verschillende aandelenbeurzen o.a. in de Verenigde Staten, Duitsland en Zwitserland aan de lancering van gereguleerde Digital Asset Exchanges. Deze worden vaak speciaal gebouwd om institutionele beleggers te kunnen bedienen. Ze kunnen verder gereguleerde diensten aanbieden die mogelijk onder alle categorieën vallen. Concreet voorbeelden van deze type digitale beurzen is de AAX-handelsbeurs. Dit is een nieuwe generatie digitale handelsbeurs voor particuliere en institutionele beleggers en professionele traders. De beurs is gebaseerd op dezelfde laatste (Millenium Exchange) technologie die gebruikt wordt door de London Stock Exchange.

Potentie in DeFi-markt door stablecoin Djed

Deze munt wordt veel gebruikt omdat het meestal het hoogste handelsvolume heeft en je eenvoudig iedere cryptomunt met Bitcoin kan kopen. Je hoeft dus bijvoorbeeld niet eerst je XRP te verkopen voor Bitcoin voordat je een andere altcoin kan kopen.

Bekijk hieronder de verwachting op korte termijn van Tradingview:

Nee, cryptocurrency is een risicovolle investering en niemand kan de toekomst voorspellen.

23.150 euro

Lijsten met een selectie van de verschillende crypto exchanges!

Scoort Chiliz ook in 2022 nieuwe samenwerkingen met voetbalclubs? Dan gaan we dat ongetwijfeld terugzien in de koers.

2. Solana

later hebben ze hun visie uitgebreid.

Bekijk hieronder de verwachting op korte termijn van Tradingview:

BTC Market Cap

#5: Chainlink (LINK)

Cryptomunten zijn hot. Iedereen heeft het er over. Althans, iedereen die zich ook maar een beetje met beleggen bezig houdt. Maar wat zijn cryptomunten nou precies? Waar kunt u cryptomunten kopen en welke nieuwe cryptomunten zijn dan interessant? We geven u een kleine introductie in de wereld van cryptomunten kopen en noemen er een aantal die voor u interessant kunnen zijn. Let wel: dit is geen beleggingsadvies.

7. Chiliz

1.2. Er zijn crypto exchanges die alle mogelijke diensten aanbieden en verder willen ontwikkelen. Het zijn complete crypto finance platforms voor onder meer spot & margin trading, termijncontracten, kredietfaciliteiten, betaalkaarten en een breed aanbod van crypo’s en tokens. Het is wel even opletten. Kijk, margin trading als als een handelsoptie betekent dat de handelaar hefbomen kan inzetten met geleend geld om daarmee de handelspositie te vergroten op de spot of future markten. Het handelen met margin posities komt met een hoog risico op flinke verliezen. Wat zijn goede voorbeelden van deze complete crypto exchanges?

Mid cap altcoins zijn altcoins die minder dan 10 miljard dollar waard zijn, maar meer dan 1 miljard. Een groot deel van de altcoins die in de top 100 staan vallen onder deze categorie. Deze cryptocurrency hebben relatief veel ruimte om te groeien, maar tegelijkertijd neemt die ook het nodige risico met zich mee.

Frank schrijft graag over bitcoin en crypto. Is ook bekend van De Ondernemer, Mediaweb en Twinkle Magazine.

16.702143060962%

Coin

Samenwerkingen met grote Europese voetbalclubs, waaronder Fortuna Sittard

UNI is een governance token. Dit betekent dat je met het bezit van deze tokens kan stemmen over belangrijke beslissingen van Uniswap. Wordt Uniswap populairder, dan kan dit dus impact hebben op de UNI koers.

Wat is de verwachting van Cardano in 2023 tot en met 2025?

Gemini exchange (categorie: handelsbeurs) – ook een bekende en betrouwbare Amerikaanse crypto exchange platform die Europa tracht te veroveren.

2. Uniswap

Wat is de verwachting van Solana in 2023 tot en met 2025?

1.138.484.752

Het grote verschil tussen Cardano en andere cryptocurrency is dat smart contracts worden verwerkt op basis van “formal verification”. Daarnaast focust Cardano zich ook heel erg op veiligheid, schaalbaarheid en aanpasbaarheid. Lees hier een uitgebreid artikel over Cardano.

BTC in omloop

4. Bitcoin

€ 72.115

Crypto´s ofwel digitale activa worden steeds meer gebruikt als onderpand voor het verkrijgen van een lening of een rentevergoeding. Deze crypto-kredietmarkt ontwikkelt zich snel. Bekende kredietmarktplaatsen hebben een exponentiele groei doorgemaakt en zijn ook als handelsbeurs gaan opereren. Grote handelsbeurzen zijn van hun kant ook kredietfaciliteiten gaan toevoegen. Het is tegenwoordig makkelijk om een lening te krijgen of een rentevergoeding te ontvangen door de aangekochte crypto´s als onderpand te gebruiken. Men kan stellen dat deze categorie steeds meer samenvloeit met de andere categorieën. De meeste grote exchanges beschikken nu ook over een crypto-kredietmarktplaats. Bitfinex heeft o.a. een Borrow & Earn opties ingebouwd voor haar gebruikers. Specialisten op het gebied van kredietverlening zijn de volgende partijen: Nexo en BlockFi. Vergeet het niet, kredietverstrekking en -verlening met crypto als onderpand komt met vele risico´s. We raden onze lezers aan om hier zeer voorzichtig mee te zijn en gewoonweg geen gebruik van te maken.

crypto portfolio.Een investering is een opoffering in geld met als doel dat de waarde van je investering op de lange termijn groter wordt. Je kunt bijvoorbeeld investeren in aandelen, maar ook in vastgoed of in producten die je later voor meer geld gaat verkopen. In crypto kun je investeren door bepaalde cryptomunten te kopen waarbij je denkt dat de prijs in de toekomst omhoog gaat, bijvoorbeeld omdat deze meer gebruikt gaat worden. Een investering is een passieve vorm van inkomen wat betekent dat de investeerder na de aanschaf er nauwelijks nog naar omkijkt.

Wat is de beste cryptomunt?

De omvang van alle VET transacties van de afgelopen 24 uur, uitgedrukt in euro’s. Hierbij wordt alleen gekeken naar openbare beurzen.

ADA in omloop

Zien we meer van dit soort samenwerkingen in 2022? Dan kan dat positief uitpakken voor de koers.

Veel samenwerkingen

3.1. Makelaars (brokers) met een handelsomgeving die custodial wallet ondersteuning biedt. Een gebruiker hoeft geen eigen crypto wallet op te zetten en zich zorgen te maken over de opslag, veiligheid en mogelijke diefstal van de coins. Het beste voorbeeld is: Blox. Blox is ideaal voor een beginner die zich zorgen maakt over de beveiliging van de rekening en de coins aangezien deze volledig door Blox worden beheerd en niet door een hacker kunnen worden gestolen. Dit betekent wel dat de er geen coins kunnen worden ontvangen of verzonden, ze kunnen alleen worden aangekocht of verkocht. Voor meer informatie: Blox Review.

Risicoprofiel

Er wordt groot ingezet op DeFi, of ook wel Decentrale Financiën. De lancering van de decentrale beurs Soldex AI zet deze ambities kracht bij.

MATIC in omloop

Bekijk Binance300+ cryptocurrencies om te traden

Bitcoin wordt opgevolgd door Ethereum, ook wel Ether genoemd. Qua populariteit verschillen deze twee cryptovaluta niet veel van elkaar, maar qua karakter zijn ze totaal anders. Zo is Ethereum eigenlijk de naam van het blockchain-platform en heet de ‘munt’ Ether. Dit wordt ook wel een zogeheten ‘utility’ cryptovaluta genoemd. Op een geheime locatie in Nederland wordt er naar Ether ‘gemined, wat eigenlijk betekent dat er een hele hoop sterke computers als een soort mannetjes in de mijnen op zoek zijn naar goud. Alleen wordt hier dan niet naar echt goud gezocht, maar naar Ether. Wil je zelf Ether kopen, verdiep je dan eerst eens in de geschiedenis van Ether. Een voorbereid mens telt voor twee, zeker wanneer het gaat om cryptovaluta.  

Elke Axie is een NFT, een unieke token gekoppeld aan de desbetreffende Axie. Dat het spel populair is zie je ook wel terug in de koers van de afgelopen jaren. Blijft het spel doorgroeien, dan kan Axie Infinity zomaar een paar mooie jaren tegemoet gaan.

Dollar cost averaging#1: Bitcoin (BTC)#2: Ethereum (ETH)#3: Binance Coin (BNB)#4. Cardano (ADA)#5: Chainlink (LINK)#6: Litecoin (LTC)#7. Tezos (XTZ)#8. Monero (XMR)#9. VeChain (VET)#10: Tron (TRX)Wie heeft de crypto top 10 opgesteld?Gaan al deze munten in waarde stijgen?

Ferry de Groot

Gesteund door Binance en Coinbase

45.302.008.584

24u volume

Bekijk deze cijfers om een beter beeld te krijgen van de markt.

0,50 euro

Let op: alles wat ik zeg of schrijf  is louter algemene informatie en alléén bedoeld als algemene informatie. Het bevat geen investeringsadvies noch een aanbod, uitnodiging of aanbeveling om een financieel instrument aan te kopen of te verkopen of om een andere transactie aan te gaan. Wij zijn geen professioneel financieel adviseurs. Als je in crypto wilt investeren, investeer dan alleen geld dat je bereid bent te verliezen, want de kans dat je het verliest is altijd aanwezig. Wij zijn niet verantwoordelijk voor de investeringskeuzes die jij maakt, de enige die hiervoor verantwoordelijk is, ben jij zelf.

10. Ripple

De omvang van alle DOGE transacties van de afgelopen 24 uur, uitgedrukt in euro’s. Hierbij wordt alleen gekeken naar openbare beurzen.1. Ethereum Wat krijg je als je een razendsnel transactieplatform combineert met de kracht van ijzersterke marketing? Juist, Solana! Het team van Solana belooft een capaciteit van maar liefst 60.000 transacties per seconde.

Sam

Populaire blockchaingame, lijkt op Pokemon

Grote partners, zoals Ubisoft en Samsung

Paxful (categorie: P2P-handelsbeurs) – zeer vooruitstrevend en gedreven team werkt aan de ontwikkeling van deze goed opgezette peer-to-peer marktplaats.

Is het een goed moment om vandaag Axie Infinity te kopen?

Wat is de beste cryptomunt in 2022 om nog meer te kopen? Een andere crypto coin die je als best kunt beschouwen voor investeringen in 2022 is Litecoin. Met als token LTC, gebaseerd op Bitcoin, is Litecoin gelanceerd in 2011 door Charlie Lee. Litecoin wordt vaak het zilver van de gouden Bitcoin genoemd. Litecoin vertoont veel overeenkomsten met Bitcoin. Echter, LTC heeft een snellere blocksnelheid en biedt daarom een snellere transactiebevestigingstijd.

VET in omloop

direct concurrentie aan met Ethereum. Sinds de lancering van het mainnet biedt 10.169.169.017

1. Ethereum

Investeer enkel wat je bereid bent te verliezen. De koersen van crypto’s zijn erg beweeglijk. Je kan de ene dag 20 procent in de plus staan, en de volgende dag 10 procent verlies hebben. Je kan je inleg, of een deel daarvan, verliezen.

Welke cryptomunten gaan een goed 2022 tegemoet? En wat brengt de toekomst? In dit artikel kijken we naast bitcoin naar een aantal interessante altcoins. Ontdek de beste crypto’s om in te investeren in 2022.

8. Loopring

0%

XRP is erg populair bij het versturen van waarde. Dit komt doordat de withdrawalkosten zeer laag zijn, de transacties zeer snel worden verwerkt en de transactiekosten laag zijn. Ook ondersteunt bijna iedere exchange wel deze cryptomunt en is er ook nog eens een hoog handelsvolume in deze munt. Het enige nadeel is dat je deze wel eerst dient te verkopen voor Bitcoin voordat je weer een nieuwe altcoin kan kopen

Daarentegen doelt COTI er op om veel transparanter en decentraler te zijn dan Ripple XRP. 

Categorie 3. Crypto lending & borrowing & exchange platforms – kredietmarktplaatsen

VET VET Dominantie

38.281025316459%

Wat is de verwachting van Uniswap in 2023 tot en met 2025?

358.517.950

BLOX (categorie: makelaar) is dé alles-in-één crypto app waarmee je zonder technische kennis de bekendste crypto’s kunt verhandelen voor euro’s. Behoort tot de goedkoopste crypto broker van Nederland en is oorspronkelijk gelanceerd geworden door BTC Direct. Voor meer info: Bezoek Blox en ontvang gratis €10,- tegoed.

5.344.064.580

9. VeChain

Een tweede mid cap cryptovaluta met een duidelijke use-case is VeChain (VET). VeChain is een al wat oudere cryptomunt die in 2015 gelanceerd is. VeChain wil gedistribueerde governance en Internet of Things (IoT) -technologie gebruiken om een ​​ecosysteem te creëren dat enkele van de belangrijkste problemen van voorraadketenbeheer oplost. De markt van voorraadketenbeheer is overigens enorm. 

24u volume

Sinds kort heeft Ethereum een bijzondere functie. Bij elke transactie worden er coins verbrand, dat betekent dat deze coins voor altijd uit de roulatie worden gehaald. Het voordeel? Het aanbod neemt langzaam af, en dat is goed voor de koers.

Orion Protocol (ORN) is de allereerste toegangspoort (terminal) tot de gehele cryptomarkt: hierin worden alle centrale exchanges (CEX), decentrale exchanges (DEX) en swappools samengevoegd in één 'easy-to-use' gedecentraliseerd platform. 

Litebit

Aanbod neemt langzaam af

1.647.485.330

Handelaren kunnen tegenwoordig kiezen uit een enorm aanbod van verschillende type exchanges voor de cryptohandel. De doelstelling van deze pagina is om onze lezers te helpen met het vinden van een passende crypto exchange (cryptobeurs). Beschouw het als een complete gids over het zeer variërend aanbod van dienstverleners en type diensten. We zullen alles categoriseren en netjes organiseren zodat je in het juiste vaarwater terecht komt. We beginnen met een beknopt overzicht met een kleine selectie van goede (Nederlandse) handelsbeurzen en makelaars voor het kopen/verkopen van cryptovaluta en crypto activa. We raden onze lezers aan om in eerste instantie alleen te beginnen met de aanschaf van bitcoin. Voor meer informatie: welke crypto zal ik kopen?

Al jaren in de top

Er gaat bijna geen dag voorbij zonder een nieuwe samenwerking tussen Chainlink en een ander blockchainproject. Blijft de cryptomarkt zich ontwikkelen? Dan is het goed mogelijk dat Chainlink hierin een rol zal blijven spelen.

ADA ADA Dominantie

€ 33,82

Welke cryptomunten zijn er?

1.0491871053872%

Bij Bitcoin heb je dus over het algemeen minder risico en minder volatiliteit van de prijs. Bitcoin bestaat inmiddels al 12 jaar en heeft zichzelf op veel vlakken al bewezen als oppotmiddel. Tot slot zien we ook dat Bitcoin een stuk minder in waarde daalt in de bearmarket dan altcoins.

Meer dan 400 projecten op Solana

962.105.083Inmiddels wordt de technologie van Chainlink door vele bedrijven gebruikt en

ontvang je extra korting wanneer je als gebruiker BNB tokens bezit. Al met al

Er is een variant van de crypto only exchanges met margin trading (1.2 & 1.3) die zich volledig toewijden op crypto-termijncontracten waarbij vooral de Bitcoin Futures en opties populair zijn om te verhandelen met een flinke hefboom. Het handelen met derivaten en hefbomen op deze exchanges komt met zeer grote risco’s op verlies. Concreet voorbeeld van een goed handelsplatform van Nederlandse makelij onder Nederlands bewind is Deribit. Nieuwe hoogvliegers zijn de ByBit en FTX. Een oude rot is derivatenbeurs van Bitmex. Natuurlijk, de eerder vermelde Kraken, Bitfinex en Binance exchanges bieden ook crypto-termijncontracten aan. Terwijl de institutionele spelers nu via ErisX, de CME, Fidelity en Talos toegang ook toegang hebben tot de crypto-derivatenhandel. De derivaten handel in crypto activa is tegenwoordig institutioneel en professioneel geworden. De FTX Exchange is in het bijzonder innovatief op dit gebied.

9. The Sandbox

Alle uitingen van AllesOverCrypto, waaronder begrepen alle producten (o.a. Crypto Signalen en de Crypto Masterclass), berichten en e-mails, zijn de professionele mening van AllesOverCrypto en kan op géén enkele wijze worden opgevat als een persoonlijke uitnodiging, een advies of enige aanbeveling om tot aankoop van één of meer cryptovaluta over te gaan en daarin te beleggen. AllesOverCrypto is geen financieel adviseur en beoogt dat uitdrukkelijk ook niet te zijn.

€ 0,64

De Cardano verwachting voor de komende jaren is positief. Al in de eerste helft van 2023 schiet ADA door de psychologische grens van € 5. De volgende mijlpaal van € 10 wordt bereikt in 2025.

Wat is de verwachting van Solana in 2023 tot en met 2025?

1.069 euro

Wat is de verwachting van Binance Coin in 2023 tot en met 2025?

3.4. Makelaars die een vergunning of licentie hebben of geregistreerd staan bij een financiële autoriteit. Alle Nederlandse makelaars die we hier bespreken staan in geschreven bij de Nederlandsche Bank. Er zijn ook makelaars die in het buitenland worden gereguleerd, over een vergunning beschikken en onder toezicht staan van een financiële toezichthouder. Het is aan te bevelen om alleen makelaars te gebruiken die over een licentie beschikken. Concreet voorbeeld in het buitenland is Kriptomat.

Is het vandaag een goed idee om Bitcoin te kopen? 

Coinbase (categorie: handelsbeurs) – de meeste bekende Amerikaanse crypto exchange platform die als eerste een NASDAQ beursnotering heeft verkregen.

Ethereum is als tweede grootste cryptocurrency nog altijd van grote invloed voor het ontwikkelen en draaien van verschillende applicaties. Cardano werkt eraan het betalingsverkeer veilig te laten plaatsvinden en vergemakkelijken door interoperabiliteit tussen blockchains toe te staan. Polkadot doet er een schepje bovenop door ontwikkelaars de mogelijkheid van zijn eigen security te bieden.

Waarom behoort Solana tot de beste cryptomunten van 2022?

6.723.281.658

Analisten verwachten dat Uniswap nog wel even kan gaan stijgen. UNI bereikt in 2023 een mijlpaal van € 50. Het jaar 2025 wordt afgesloten met een koers van bijna € 80.

Selectie van decentralized exchanges!

24u volume

ETH marketcap

Bekijk hieronder het handelsvolume, de marktwaarde en het aantal munten in omloop:

Er staat genoeg op de planning om van Bitcoin een nog betere cryptocurrency te maken. Denk aan het verhogen van de schaalbaarheid en het versnellen van de transacties. In mei 2020 vond de Bitcoin halving plaats, waardoor er meer schaarste wordt gecreëerd. Dit zag je terug in de rest van het jaar. 136.621.256.384 De totale waarde van alle XRP. Dit wordt berekend door het aantal XRP in omloop te vermenigvuldigen met de huidige waarde.

Solana is een relatief nieuw blockchainproject, gelanceerd in 2020. Het is een platform voor decentrale applicaties, net zoals Ethereum en Cardano dat is. Solana belooft een razendsnelle en schaalbare blockchain te bieden, die maar liefst 60.000 transacties per seconde aan zou kunnen.

Is de metaverse een hype of een blijvertje? Analisten verwachten waarschijnlijk het laatste. Zij zien The Sandbox stijgen naar 26,18 euro in 2023, en geloven dat SAND doorstoot naar 42,38 euro in 2025.

BitvavoVerder, de kosten kunnen per cryptobeurs (de crypto exchange fees) en crypto flink variëren. Het is aanbevolen om verschillende handelsrekeningen te openen en verschillende diensten te vergelijken die goed scoren op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid. Een belangrijke nieuwe trend is dat professionele exchanges crypto staking diensten leveren. Gebruikers kunnen er niet alleen crypto’s kopen en verkopen, maar ook staken. Hierdoor kunnen gebruikers automatisch passief crypto-vergoedingen verdienen. Het is dan wel van belang dat er niet alleen een veilige exchange, maar ook staking infrastructuur is opgezet. In Nederland valt dan vooral de Bitvavo exchange op. In het buitenland scoren Bitfinex, Binance, ByBit, Bitpanda, Coinbase, Gemini en Kraken altijd hoog in vergelijkende onderzoeksrapporten op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid. Nieuwe generatie digitale beurzen, zoals de FTX exchange en de AAX-exchange, die de nieuwste en beste technologie uit verschillende werelden combineren zijn ook interessant om te volgen en te testen. Als het gaat om een goed werkende decentrale handelsbeurs heeft de Switcheo Exchange veel vooruitgang geboekt.

Selectie crypto derivatives exchanges (CAT2)

375.497.462.733

Waarom behoort Axie Infinity tot de beste cryptomunten van 2022?

1.1. Er zijn de cryptocurrency spot exchanges met lage fees. Ze beschikken over een handelsplatform voorzien van euro of dollar handelsrekeningen waar je direct fiat-valuta kunt verhandelen voor crypto-valuta. Deze type exchanges beschikken over een eigen orderboek en bieden de beste koersen voor de laagste handelscommissie (fees). Concreet voorbeeld in Nederland van een uitstekend handelsplatform: Bitvavo Exchange. Bitvavo is de beste en enigste Nederlandse crypto exchange met een eigen orderboek waar je met iDEAL cryptovaluta kunt kopen voor een max handelscommissie van 0.25%. Bitvavo heeft verder een veilige crypto staking infrastructuur met een verzekerde opslag van de crypto’s. Niet veel exchanges hebben dit voor elkaar gekregen. Voor meer informatie: Bezoek Bitvavo Exchange.

Veel projecten bouwen op Ethereum

Verwachting oktober 2022

3. Decentraland

Binance exchange (categorie: handelsbeurs) – behoort tot de veiligste, meest betrouwbare en grootste crypto exchanges ter wereld met een veelvoud van diensten en de beste handelsvolumes. Door enorme drukte heeft deze exchange geregeld een trage tot slechte overbelaste supportafdeling. Verder opereert deze crypto exchange zonder vergunning en is het storten en opnemen van euro’s omslachtig. Er is geen ondersteuning voor iDEAL. Nederlanders kunnen het beste gebruik maken van een gereguleerde Nederlandse crypto exchange: Bitavo in Amsterdam. Voor hefbomen en termijncontracten, de ByBit derivatives exchange.Start vandaag nog!

27 euro 163.276.975

10.329.240.488

Hiermee wordt het aandeel van SOL in de cryptomarkt afgezet tegen alle andere cryptocurrency

Bekijk hieronder het handelsvolume, de marktwaarde en het aantal munten in omloop:Daaronder bestaan verschillende parachains. Dit zijn zelfstandige ketens met eigen tokens, die ontwikkelaars kunnen aanpassen naar eigen behoeften. Denk aan de mate van (de)centralisatie of schaalbaarheid.

De psychologische grens van € 500 overbruggen? Analisten verwachten dat dit in 2024 mogelijk is. Maar daar stopt het niet, de verwachting is dat de cryptocurrency 2025 eindigt met een waarde van € 938. Bekijk hier de uitgebreide Solana verwachting. 

Verwachting december 2022

Dogecoin is daar het perfecte voorbeeld van. De munt heeft geen bijzondere functies en is eigenlijk bedoeld als grap. Toch bereikte DOGE hoogtepunt na hoogtepunt, door de kracht van social media.

Een kanttekening is wel dat overheden privacy coins zwaar proberen te reguleren en te verbieden. Dit kan ervoor zorgen dat brokers en exchanges noodgedwongen de munt moeten delisten, wat gevolgen kan hebben voor de prijs.

Litecoin

Combineert metaverse met NFT’s

Wat is er mooier dan crypto? Misschien zeg je nu wel voetbal. Maar wat als je voetbal en crypto met elkaar samenbrengt? Dan krijg je Chiliz.

SOL SOL dominantieDe vraag is moeilijk te voorspellen. Maar het aanbod? Die is vaak transparant bij crypto’s. Zo zullen er in de toekomst maximaal 21 miljoen bitcoins zijn. Het aanbod is beperkt, en dat maakt bitcoin schaars. En als het even meezit met de vraag is dat goed voor de prijs.

Wil je traden als een echte crypto expert?

Keert altijd terugGrote capaciteit en lage transactiekosten

B

beste cryptovaluta

Plus d'actions